Försäljningsvillkor

Försäljningsvillkor och Bokningsregler för Merresor Express

All handel och verksamhet inom denna webbshop följer svensk lagstiftning.

Se tillfälligt kompletterande villkor på grund av Covid-19.

 1. Allmänna villkor
 2. Bokning
 3. Betala resan
 4. Biljett och bokningsbekräftelse
 5. Rabatter
 6. Avbokning
 7. Ombokning
 8. Bagage
 9. Bussar
 10. Bälten
 11. Barn & Ungdom
 12. Hållplatser
 13. Resenären
 14. Cyklar
 15. Djur
 16. Förseningar
 17. Storhelger

1. Allmänna villkor

Du måste vara minst 18 år för att beställa en biljett på Merresor Express. Däremot behöver du inte vara minst 18 år för att resa med Merresor Express. Alla priser är inkl. moms. Alla beställningar som görs via internet är bindande. Vi reserverar oss för ev. slutförsäljning samt fel i pris och texter.

2. Bokning

Bokning garanterar plats.

Enklast gör du din bokning och betalning via vår hemsida merresorexpress.se. Bokning kan också göras hos någon av våra återförsäljare och/eller via telefon 026-120 000. Vid bokning via telefon så tar vi en administrativ avgift på 20kr.

Biljett som bokas via merresorexpress.se betalas via Swish.

Biljetter som bokas via telefonen 026-120 000 betalas med Swish.

3. Betala resan

Biljetter kan bokas på merresorexpress.se och via telefon 026-120 000

Biljetten betalas alltid i samband med bokning.

Betalningen av din biljett sker genom Swish.

4. Biljett och bokningsbekräftelse

I samband med ditt köp skickas en bokningsbekräftelse ut till dig.

Bokningsbekräftelsen skickas per automatik ut till den e-postadress du uppgivit i samband med bokningen. Bokningsbekräftelsen skickas per automatik ut som sms till det mobiltelefonnummer som uppgivit i samband med bokningen. Om du som kund lämnar både e-postadress och mobiltelefonnummer skickas bokningsbekräftelsen ut som både e-post och sms. För dig som köper din biljett över disk kan även en bokningsbekräftelse skrivas ut på plats lämnas i handen.

En bokningsbekräftelse ska kunna visas upp i samband med ombordstigning på bussen.

5. Rabatter

För dig som reser ofta med Merresor Express finns även alternativet Rabattkort. Läs mer om Rabattkortet här.

6. Avbokning

För att få din biljett återbetald i samband med avbokning krävs att resan avbokas senast 1 timme före avgång. Biljetter kan bokas av senare än 1 timme före avgång, men då återbetalas inte biljetten.

Biljetter som är bokade hos någon av våra återförsäljare måste bokas av hos respektive återförsäljare.

7. Ombokning

Enklast ringer du oss på 026-120 000 så hjälper vi dig att kostnadsfritt boka om din biljett. Inget avbokningsskydd krävs, Ombokningar kan inte göras senare än 1h före bokad avgång.

Om du vill boka om din resa via merresorexpress.se alternativt vill boka om din resa utanför våra öppettider, sker ombokningen form av avbokning följt av ny bokning. 

Läs mer om avbokning i stycket Avbokning.

Biljetter som är bokade hos någon av våra återförsäljare måste bokas om hos respektive återförsäljare.

8. Bagage

Maximalt tillåtet bagage per resenär motsvarar två resväskor samt ett handbagage. Endast handbagage får tas ombord på bussen, resväskor placeras i bussens bagageutrymme. Handbagage skall placeras på bagagehyllorna eller under stolsitsen. Av säkerhetsskäl får inget bagage placeras i bussens mittgång. Det är resenärens egen skyldighet att märka sitt bagage med namn och adress, samt kontrollera vid avstigning att hen tar med sig rätt bagage från bussen.

För ersättning av skadat bagage hänvisar vi till resenärens egna hem- eller reseförsäkring om fallet inte är sådant att Merresor AB är vållande till skadan eller orsak att bagaget försvunnit. I det fall Merresor AB är vållande till skadat eller förlorat bagage är det kundens skyldighet att snarast kontakta oss via telefon eller e-post för att komma överens om skälig ersättning.

I det fall du som kund är vållande till att ditt bagage skadats eller förlorats ersätter Merresor AB ej ditt bagage. Du som kund är däremot alltid välkommen att kontakta oss via telefon eller e-post valbo@merresor.se så hjälper vi till att eftersöka ditt bagage.

Farligt bagage är inte tillåtet ombord på Merresor Express. Som farligt bagage bedöms vapen, explosiva och/eller brandfarliga ämnen, smittbärande och/eller frätande ämnen. Föraren har rätt att neka resenär att ta med bagage ombord eller i bagageutrymmet på bussen.

9. Bussar

Trafiken utförs normalt med turistbussar utrustade med säkerhetsbälten, toalett, klimatanläggning samt fällbara säten.

De flesta av våra bussar är även utrustade med öppet Wifi och eluttag på 230V.

10. Bälten

Bälten finns på alla platser och skall enligt lag användas. Alla barn oavsett storlek och ålder skall ha en egen sittplats. Det är respektive målsman som ansvarar för att sitt barn kan sitta fastspänd i bussen.

11. Barn & Ungdom

Merresor AB tar inte särskilt ansvar för barn och/eller ungdomar som reser med Merresor Express. Det är alltid respektive målsman som har det yttersta ansvaret för sitt eget barn.

Om man som målsman bedömer att barnet inte är moget att resa ensam med Merresor Express så rekommenderar Merresor AB att man inte låter barnet resa ensam.

Merresor AB rekommenderar alltid att man som målsman lämnar en lapp med kontaktuppgifter till dem som lämnar ensamresande barn, samt till dem som möter ensamresande barn. Även om barnet har en mobiltelefon med samtliga kontaktuppgifter så är det inte säkert att den personen som vill hjälpa barnet vid en krissituation vet hur hen ska göra för att låsa upp startskärmen på telefonen, inte heller navigera sig i telefonen.

12. Hållplatser

Våra hållplatser

 • Sandviken, Resecentrum
 • Valbo, Centrum
 • Gävle, Hamntorget/Resecentrum
 • Stockholm, Cityterminalen

Merresor Express kör fram på Cityterminalen ca 15 - 20 minuter före avgång. Kom i god tid för att lasta bagage och välja sittplats.

13. Resenären

Föraren har rätt att neka resenärer och/eller resgods ombord på bussen, om risk för skada bedöms eller om andra resenärers rättighet och/eller säkerhet äventyras. Det åligger i resenärens ansvar att följa angivna regler och rätta sig efter förarens instruktioner.

Många använder idag smartphone, lap top och annan elektronisk utrustning för att underhålla sig under resans gång. Detta tycker vi är jättebra och vi ser gärna att just du får en trevlig resa ombord på Merresor Express, men vi vill samtidigt be dig att sänka volymen i lurarna då du och din bussgranne kanske inte delar samma musiksmak.

14. Cyklar

Merresor Express tillåter inte cyklar på sina bussar.

15. Djur

Till hänsyn för bland andra allergiker får inga djur resa med Merresor Express. Detta gäller alla avgångar och inga undantag görs för djur i bur.

16. Förseningar

Ibland kan väder och vind, trafikstörningar eller fordonstekniska problem göra att vi inte lyckas hålla tidtabellen. Detta medför dock inget ersättningsansvar från vår sida.

17. Storhelger

Vi reserverar oss för tidtabellsändringar i samband med större helger som exempelvis påsk, midsommar och jul.